Dordrecht in de oorlog

Een collectie van historische items van de tweede wereldoorlog in Dordrecht.

Nieuw.

Om op een gemakkelijke en snelle manier alle veranderingen op de website te kunnen zien, is hier de pagina "Nieuw" toegevoegd op de website. U vindt hier alle nieuwe toevoegingen en structuurveranderingen van de website. 

Toevoeging 9 maart 2024: 
- Aan de pagina Foto's is de pagina: Mei 1940 - Amstelwijck toegevoegd. Hier wordt al het fotomateriaal van Amstelwijck in mei 1940 geplaatst. 


Toevoeging 2 december 2023:
- Aan de pagina Documenten is de pagina Duitse militaire documenten toegevoegd. 

Toevoeging 25 november 2023:

- Aan de pagina Documenten is de pagina Kranten toegevoegd, voor kranten uit oorlogstijd van Dordrecht. 

Toevoeging 18 juli 2022:

Een paar wijzigingen: 
- Onder de pagina Andere Zaken zijn de subpagina's : Militair en Mobilisatie en Binnenlandse Strijdkrachten Dordrecht toegevoegd. Alle zaken niet in de categorie foto's of documenten met betrekking tot dit onderwerp worden hier geplaatst en sommige zijn hier al naartoe verplaatst. 


Toevoeging 17 juni 2022:

- Aan de pagina "Home" is de nieuwe pagina : Gebruiksvoorwaarden websitecontent" toegevoegd. Hier vindt u de voorwaarden voor het gebruik van content op deze website. 

Toevoeging 11 juni 2022:
- Aan de pagina "Foto's- mei 1940 " is de pagina: Fotoalbum Vaandrig de Braal toegevoegd. U vindt hier het fotoalbum van Vaandrig de Braal uit de Hoeksche Waard in mei 1940. 


Toevoeging 09 april 2022:
- Aan de pagina "Andere zaken" is de nieuwe pagina collaboratie en de NSB in Dordrecht toegevoegd. Hier worden alle zaken uit de collectie met betrekking tot dit onderwerp geplaatst. 


Toevoeging 01 augustus 2021:
- Aan de pagina "documenten" is de nieuwe pagina: Militair en mobilisatie toegevoegd. Hier worden documenten in deze categorie geplaatst. 


Toevoeging 09 april 2021:
- Aan de pagina "Foto's" is de pagina: Kriegsmarine in Dordrecht toegevoegd. Hier zullen alle Kriegsmarine foto's in Dordrecht geplaatst worden.  


Toevoeging 28 februari 2021:
- Aan de pagina "andere zaken" is de pagina: Gala-Uniform jas K. de Munter toegevoegd. Hier vind uw het gala-uniform jasje van Sergeant K. de Munter uit Dordrecht. 

Wijziging 16 januari 2021:
De pagina "Pontonniersuniform mobilisatieperiode Nederland" is gewijzigd in de pagina : "Korps Pontonniers en Torpedisten in Dordrecht ". Intussen heb ik meerdere zaken kunnen toevoegen aan de collectie met betrekking tot het Korps Pontonniers en Torpedisten die in de toekomst bij deze pagina worden ondergebracht. 

Toevoeging 31 december 2020: 

- Er is een nieuwe pagina toegevoegd aan Andere zaken: Officierskepie Jaap Elias B.Vest Dordrecht. Hier is de kepie van Dhr. Jaap Elias toegevoegd met uitleg daarover. 

Toevoeging 25 november 2020: 
- Er is een nieuwe pagina toegevoegd aan Documenten: Zangboekje Dienstplichtig soldaat Boer. Hier is het persoonlijke zangbundelboekje toegevoegd van soldaat Boer, onderdeel van het dekkingsdetachement Willemsdorp

04 april 2020:

Onder de pagina: Andere zaken, is de subpagina : schenkingen toegevoegd. Hier zullen alle schenkingen van mensen te zien zijn aan Dordrecht in de oorlog. 

17 maart 2020:
Onder de pagina: Andere zaken, is de subpagina "Ruisch set" toegevoegd. Een omvangrijke verzameling van bonnen, verzetskrantjes, documenten en een Ordedienst armband. 

03 februari 2020:

Onder de pagina: Andere zaken, is de subpagina "Pontonniersuniform Nederland" toegevoegd. De pagina toont het Buitenmodel jasje van een 1e luitenant der Pontonniers en verdere tekst en uitleg. 

07 november 2019:

Onder de pagina Media is de pagina: Dordrecht in de oorlog in de media toegevoegd. Hier zullen alle artikelen of beelden die over de website in de media verschijnen op geplaatst worden. Zojuist is het krantenartikel uit de Stem van Dordt van 28 augustus toegevoegd. 

20 juli 2019:
Onder de pagina: Home, is de pagina : Interessante links toegevoegd. U vind hier internet links die het bezoeken waard zijn. 


25 mei 2019:
Bij de pagina: Andere Zaken, is de pagina: Nalatenschap van der Hum toegevoegd. U vind hier alle interessante foto's, documenten en spullen welke van de Dienstplichtig Sergeant van der Hum van het dekkingsdetachement Willemsdorp afkomen. 


22 april 2019:

De pagina bidprenten onder documenten is nu gewijzigd in een aparte pagina: Bidprenten Duits en Bidprenten Nederlands. 


24 februari 2019:
Omdat we een eerste positieve foto identificatie hebben , is de pagina: Foto's - Ter identificatie aangepast. Onderin die pagina vind men nu de foto's die geïdentificeerd zijn. 

03 juli 2018: 

Onder de pagina : Foto's - mei 1940, is de pagina "Rivierkazemat II Willemsdorp" toegevoegd. Omdat er inmiddels meerdere foto's van deze Rivierkazemat II in de collectie zijn en de bunker een uitgebreide geschiedenis heeft, is er besloten een aparte pagina te maken voor deze bunker. We hopen in de toekomst nog andere foto's toe te voegen met betrekking tot kazematten, schuilbunkers en veldversterkingen.

20 november 2017:

Onder het kopje Media en dan Persoonlijke Verhalen is het verhaal van Zoetje Corvers toegevoegd. Zij maakte de oorlog als kind mee en moest meerdere keren grote afstanden lopen met haar vader naar een boerderij in de polder. Haar vader verdween dan geruime tijd. Na de oorlog werden er documenten gevonden waaruit bleek dat haar vader Koos Corvers bij de Binnenlandse Strijdkrachten had gediend. Zeer vermoedelijk deed hij verzetswerk als hij met Zoetje naar de boerderij in de polder ging. 

10 november 2017:
Bij de pagina's Foto's en Documenten zijn nu twee nieuwe pagina's toegevoegd. Namelijk de pagina's: "Nieuw in de collectie". 
Het is de bedoeling dat alle nieuwe collectie-toevoegingen hier eerst zullen verschijnen voor deze worden toegevoegd in de juiste categorie.
Voor de bezoekers van de website wordt het zo iets gemakkelijker om de nieuwe aanwinsten te kunnen zien zonder hiernaar te hoeven zoeken op de website. 

©2017-2024 :Https://www.Dordrechtindeoorlog.nl: (Op de content op deze website berust auteursrecht: Deze content mag niet worden gedeeld, gedupliceerd of gepubliceerd zonder nadrukkelijke toestemming van de auteur van deze website. Voor verzoeken hieromtrent kunt u zich richten tot : Info@Dordrechtindeoorlog.nl of kijken op : www.Dordrechtindeoorlog.nl - Gebruiksvoorwaarden websitecontent).


E-mailen
Map
Info