Dordrecht in de oorlog

Een collectie van historische items van de tweede wereldoorlog in Dordrecht.

Veldpost Sliedrecht.

Hoewel er een aparte pagina is voor de militaire veldpost is er onlangs een groot lot van veldpost correspondentie toegevoegd aan de collectie van een militair uit Sliedrecht. De militair diende bij 3 Grens Bataljon. Omdat we meerdere veldpostkaarten van deze persoon aan de collectie konden toevoegen krijgen deze een eigen pagina onder het tabblad Veldpostkaarten.

Veldpost militair Sliedrecht - 10 maart 1940. 

De bovenstaande veldpostkaart is van een militair van het 2-II-3GB ( Grens bataljon) die schrijft aan zijn familie in Sliedrecht. De kaart is 10 maart 1940 geschreven ( 2 maanden voor de Duitse inval) en op 11 maart vanuit Roosendaal naar Sliedrecht gestuurd.  De militair schrijft:
"Beste ouders. 
Hiermede laat ik u weten dat mij alles nog uitstekend ga. Ik kom als alles goed ga aanstaande woensdag thuis. Hoe gaat het verder bij jullie allen weer beter? Nu ik hoop dat alles maar beter is. Verder heb ik geen nieuws. Allen groeten van u zoon en broer. Henk! Tot kijk! 
De Dienstpl. soldt. H.J.  2-2-3GB  Veldpost 10. " 

 Veldpost militair Sliedrecht - winter 1940. 

De bovenstaande veldpostkaart is niet voorzien van een datum. De kaart is wel in 1940 beschreven en omdat er van sneeuw gesproken wordt, zal deze waarschijnlijk in de winter van 1940 geschreven zijn. De kaart is gericht aan ene Kees.  Er staat:
"Beste Kees, ik heb je kaartje ontvangen, daarvoor mijn dank. Ik vond het leuk dat ik weer eens wat van je hoorde, hoe gaat het met schaatsen dan? Heeft het bij jullie ook zo gesneeuwd? Met mij gaat het nog uitstekend hoor, en met jullie ook zo ik hoor dus dat is dan weer in orde. Verder allen groeten van uw broer Henk! 
Tot kijk! 
Dpl. soldt. H.J. 2-2-3GB Veldpost 10"

Veldpost militair Sliedrecht - 25 februari 1940. 

De bovenstaande veldpostkaart is gedateerd op 25 februari 1940 en ook geadresseerd aan familie in Sliedrecht. 
De militair schrijft: "Beste Guntje(?) Het gaat mij nog uitstekend hoor en naar  ik hoop jou ook. Ik sta nu voor één week op wacht, en mag nu donderdag niet met verlof natuurlijk, maar ik zal nu proberen of dat ik zaterdag thuis kan komen. Groeten Henk! Dpl Soldt H.J. 2-2-3 GB Veldpost 10 ". 

Veldpost militair Sliedrecht - 7 juni 1939. 

 De bovenstaande veldpostkaart is gedateerd op 7 juni 1939 en geadresseerd aan familie in Sliedrecht. De militair schrijft: 
"Beste Vaders, hiermede laat ik je weten dat ik goed aangekomen ben. Alles is nog steeds als oke. Ik had wel een brief geschreven maar ik weet geen nieuws dus dacht ik, ik zal maar een kaartje sturen met de hoop dat het zo ook goed is. Aan alle groetend, uw zoon en  broer Henk. H.J. de Jager 2-2-3 G.B. kamer 18 gebied territoriaal bevelhebber N.B. "

©2017-2024 :Https://www.Dordrechtindeoorlog.nl: (Op de content op deze website berust auteursrecht: Deze content mag niet worden gedeeld, gedupliceerd of gepubliceerd zonder nadrukkelijke toestemming van de auteur van deze website. Voor verzoeken hieromtrent kunt u zich richten tot : Info@Dordrechtindeoorlog.nl of kijken op : www.Dordrechtindeoorlog.nl - Gebruiksvoorwaarden websitecontent).


E-mailen
Map
Info