Dordrecht in de oorlog

Een collectie van historische items van de tweede wereldoorlog in Dordrecht.

Emblemen Korps Pontonniers en Torpedisten.Kraagemblemen Korps Pontonniers en Torpedisten.
Hieronder ziet u een originele set kraagemblemen ten behoeve van een militair bij het Korps Pontonniers en Torpedisten. Op elk kraagstuk van het zogenaamde "grove stof" uniform of het proefmodel uniform werden deze emblemen gedragen om aan te duiden dat de militair onderdeel was van het
K P&T. Alleen op het buitenmodel uniform vond men geborduurde kraagemblemen op de kraag.


Kraagembleem Adjudant/Vaandrig Korps Pontonniers en Torpedisten.
Hieronder vindt u een kraagembleem bestemd voor een adjudant of Vaandrig van het Korps Pontonniers en Torpedisten. Het is een losse kraag met daarop een geborduurd onklaar anker op grijsgroene stof. Het ronde onderscheidingsteken is dat van een adjudant of Vaandrig. Het stuk kraag heeft een rode bies. Dit stuk kraag met bijbehorende emblemen is vermoedelijk voor lesdoeleinden gebruikt om nieuwe lichtingen militairen te onderwijzen in het rangen-en-standenstelsel van het Nederlandse leger.

Kraagembleem Adjudant/Vaandrig Korps Pontonniers en Torpedisten.


Kraagemblemen officier Korps Pontonniers en Torpedisten.
Hieronder ziet u een aantal fraaie kraagemblemen bedoeld voor op het Buitenmodel uniform van een officier van het Korps Pontonniers en Torpedisten. In sommige gevallen werd het embleem van het onklare anker direct op de kraag van het uniform geborduurd. Maar zoals hieronder goed te zien is werden de ankers ook wel eens op stukken stof geborduurd en daarna op de kraag genaaid. Dit zijn enkele emblemen, vermoedelijk in gebruik geweest als onderwijsleermiddel voor het opleiden van nieuwe militairen. Op het uniform zou er een set van twee van deze emblemen worden geplaatst. Een linker en een rechter embleem.Kraagemblemen onderofficier Korps Pontonniers en Torpedisten.
Deze set van kraagemblemen van het Korps Pontonniers en Torpedisten waren bedoeld voor op het uniform van een onderofficier. Eén aan beide zijden van de kraag. Het zijn geborduurde emblemen met gele onklare ankers. Iets minder luxe uitgevoerd dan de met gouddraad geborduurde variant voor officieren. Deze emblemen werden met de hand op de kraag genaaid. 

Kraagemblemen onderofficier Korps Pontonniers en Torpedisten.©2017-2024 :Https://www.Dordrechtindeoorlog.nl: (Op de content op deze website berust auteursrecht: Deze content mag niet worden gedeeld, gedupliceerd of gepubliceerd zonder nadrukkelijke toestemming van de auteur van deze website. Voor verzoeken hieromtrent kunt u zich richten tot : Info@Dordrechtindeoorlog.nl of kijken op : www.Dordrechtindeoorlog.nl - Gebruiksvoorwaarden websitecontent).


E-mailen
Map
Info