Dordrecht in de oorlog

Een collectie van historische items van de tweede wereldoorlog in Dordrecht.

Veldpost Korps Pontonniers en Torpedisten.Ansichtkaarten Korps Pontonniers en Torpedisten.
De onderstaande ansichtkaarten zijn uitgaven van J. de Weg. Het zijn civiele postkaarten met afbeeldingen van de Benthienkazerne van het Korps Pontonniers en Torpedisten op de Buiten-Walevest. Beide kaarten zijn in 1934 verzonden.


Veldpostkaart Pontonnier - 11 maart 1940.
Hieronder ziet u een veldpostkaart welke geschreven is door een pontonnier aan vermoedelijk zijn zus. De kaart is geschreven door pontonnier H v.d. Bosch van de 2e depot compagnie ( kamer 5 ) . Hij schrijft dat hij vanaf Rotterdam de trein naar Dordrecht had gemist. De volgende dag is hij verder gereden en moest hij bij de commandant komen die hem vertelde dat hij voortaan eerder moest vertrekken. Verder schrijft hij dat het hem goed gaat.
©2017-2024 :Https://www.Dordrechtindeoorlog.nl: (Op de content op deze website berust auteursrecht: Deze content mag niet worden gedeeld, gedupliceerd of gepubliceerd zonder nadrukkelijke toestemming van de auteur van deze website. Voor verzoeken hieromtrent kunt u zich richten tot : Info@Dordrechtindeoorlog.nl of kijken op : www.Dordrechtindeoorlog.nl - Gebruiksvoorwaarden websitecontent).


E-mailen
Map
Info