Dordrecht in de oorlog

Een collectie van historische items van de tweede wereldoorlog in Dordrecht.

Dordrecht in de oorlog in de media.

Op deze pagina vind u mediaberichtgeving over de website Dordrecht in de oorlog. 

De Stem van Dordt. 
Op 28 augustus 2019 verscheen er in de Stem van Dordrecht een artikel over Dordrecht in de oorlog. Elisa Kuster kwam mij interviewen over hoe ik begonnen ben met verzamelen en met veel passie aan mijn website werk. Hieronder kunt u het artikel lezen. 

Plusser februari 2021.
Op 24 februari 2021 verscheen in de regiokrant de Plusser van de Dordt Centraal een artikel over Dordrecht in de oorlog. Mevrouw Hester Romijn interviewde mij over mijn website en mijn verzamelpassie. Hieronder kunt u het artikel lezen. 


Windpark Klaverspoor. 
Op 18 maart 2021 verscheen er op de website www.windparkklaverspoor.nl van Vattenfall, een artikel over explosievenonderzoek lang de A16 bij de Moerdijkbruggen. Bij dit onderzoek zijn diverse explosieven uit de tweede wereldoorlog gevonden en opgeruimd. Het doel van het explosievenonderzoek is het vrijmaken van het terrein zodat er veilig gebouwd kan worden aan de windmolens. Dordrecht in de oorlog heeft voor dit artikel wat fotomateriaal geleverd. U vindt de verwijzing naar het website-artikel hier: www.windparkklaverspoor.nl/explosieven


Plusser april 2021. 
In april 2021 verscheen er in de regiokrant de Plusser van de Dordt Centraal een artikel over Dordrecht in de oorlog. Deze keer schreef ik een artikel over de Algemene Begraafplaats in Dordrecht tijdens de tweede wereldoorlog. U leest het artikel hier: 

Dordt Centraal mei 2021. 
In mei 2021 verscheen er een artikel in de Dordt Centraal over Johannes Adrianus Pruijsten. Na aankoop van het bidprentje van zijn familie en de daarbij geleverde informatie schreef ik een artikel over dienstplichtig soldaat Pruijsten die sneuvelde in mei 1940 ten gevolge van zijn verwondingen die hij opliep in Dubbeldam. U leest het artikel hier: 

Plusser Juni 2021. 
In juni 2021 verscheen er in de regiokrant de Plusser van de Dordt Centraal een artikel over Dordrecht in de oorlog. Deze keer schreef ik een artikel over de radio uit oorlogstijd die ik als schenking kreeg van Dhr. Sels uit Dubbeldam. U leest het artikel hier:  

Plusser september 2021. 
In september 2021 verscheen er in de regiokrant de Plusser van de Dordt Centraal een artikel over Dordrecht in de oorlog. Deze keer schreef ik een artikel over het Korps Pontonniers en Torpedisten in Dordrecht en tijdens de meidagen van 1940.